Till årets början

Dagbok 2020
- av en pensionär, född 1932, bott i Näsbypark sedan 1944, gått i skolan och sedan fått arbete och en dotter -

Näsbyparks bibliotek var beläget i skolans lokaler.
Många hittade inte dit och 2004 startades NBV, Näsbyparks Biblioteks Vänförening.
Se här våra författarkvällar 2004-2013
Invignng av Nya Biblioteket i Näsbyparks Centrum ägde rum 2014

Skriv till Per Nisses


Lördag vecka 14
2020-04-04

IMG_2199-270x340.jpgHej A!
Tack för boken. Enligt Harari känner vi lycka om förväntningar och resurser motsvarar varandra. Är de något sånär jämbördiga så är vi lyckliga. Nivån är inte avgörande. Vi kan känna lycka i en gammal skottkärra eller i en RollsRoyce.

All utveckling är evolutionär. Liv uppkom nog inte ur ingenting, men hur vet vi inte. En viktig händelse ganska nyligen var när människans samhällen inte byggde på nollsummespel utan den aktuella, tillgängliga världen kunde belånas och krediter skapades. Vi överlämnade till våra barn att betala för vår konsumtion. Det viktiga var att tillväxt skapades. Kapitalismen är vår lycka och olycka. Vi måste bara lära oss att producera och konsumera. Tråkigt nog visar det sig att naturligt liv och djurliv tar slut. Människan är ett djur som måste mäta och väga allting. Vi är tydligen så nyfikna att vi plockar sönder allt. Till det kommer en ängslighet som gör att vi måste kontrollera och förbruka allt. Planeten som vi lever på kommer att ödeläggas. Slutet blir en grushög och på toppen sitter några som undrar vad som hände. Vi måste sänka förväntningarna. Nu har några roffat åt sig. Resten lider.


Fredag vecka 14
2020-04-03

P1010607-680.jpg

C skall till staden. Nu gäller skydd mot allt. Läsecitkeln igår fungerade, men mediaträning behövs. Eyvind Johnson läste jag om i Wikipedia. Det förefaller mig som om han inte hade mycket humor, snarare samvete och allvarligt uppsåt att göra rätt. Antagligen var svenska språket för litet och dessutom tyckte Eyvind Johnson att riktiga intellektuella fanns i Paris. Jag skall läsa färdigt Romanen om Olof.

Nu kom de senaste Corona-siffrorna. 333 avlidna i Sverige. Tvätta händerna och res ingenstans. I världen har 1 miljon smittats och 50 000 dött. Kan vara mycket fler p g a dålig statistik, t ex från Afrika. Jämförelse: varje år dör 5 miljoner barn. NewYork är kanske den storstad som är mest smittad. President Bolsonaro i Brasilien tror inte på risker med Corona, president Trump i Amerika har kommit på att nu sätta in militären mot narkotikahandeln. Det kallas för avledning.


Torsdag vecka 14
2020-04-02

IMG_2198-E8kaffe.jpg

Covid-19 till trots, tre damer letar fram kaffebordet den 28 mars och sitter en stund utanför porten Eskadervägen 8. De håller avståndet.

På måndagen gick fiberkabeln av och TV och dator kunde inte informera oss. Tvärtom, brf-styrelsen kontaktades. En del av oss kunde använda den gamla analoga TV-kabeln. Datorn kunde kopplas över Wi-Fi i mobilen. Nu idag var fiberkabeln lagad, lagom till bibliotekets Zoom-länk för läsecirkelns lilla träff om "Nu var det 1914" i Eyvind Johnsons "Romanen om Olof". Länken fungerade bra och vi var fem som såg och samtalade. Det kommer vi att göra igen om en månad.

Näsbypark centrums företagare håller ställningarna trots att det är ganska folktomt. Om internet och transporter fungerar kan världen hållas igång. Den svenska modellen med tillit och väl avvägda åtgärder är hittills tillräcklig.

Alla jag känner klarar sig bra. Nu skall jag pumpa och ladda elcykeln.


Lördag vecka 13
2020-03-28

Världens inkomster är i fara. De människor som är i störst risk att dö av viruset Covid-19 är män i 80-årsåldern och som har flera sjukdomar, t ex hjärt- och lungsjukdom. Det torde väl å andra sidan minska världens utgifter.

Nu är i alla fall alla stater i karantän. Alla företag som kan har permitterat sina anställda. Gränserna är stängda. Högst 50 personer får mötas samtidigt i Sverige. I de flesta länder är det högst 2 personer. Premiarminister Johnson jobbar hemifrån. Förbundskansler Merkel är drabbad av viruset. President Trump har gett order till General Motors att tillverka respiratorer. President Putin erkänner ingenting och president Bolsonaro skrattar argt. Kina som drabbades först säger sig ha bemästrat faran. Statsminister Löfven har inskärpt allvaret och det personliga ansvaret för att inte sprida smittan. Vi skall fira påsken i ensamhet hemma.

Världen är alltså drabbad på två sätt. Dels har nu flera tusen människor dött, dels är världens ekonomi nästan utslagen. Aktiebolagen och börserna fungerar inte och inga vinster uppstär som kan investeras. Positivt är att luften bltvit renare. Och trafikolyckorna minskar.

Kanske blir detta en av anledningarna till att skapa en ny värld. Klimatet blir bra om olja och kol får stanna i marken. Natur och djur fär sköta sig själva i ökad utsträckning. Kanske humlor, bin och getingar överlever. Ankor, grisar, kor och får och havens fiskar slipper bli uppätna av oss. Kanske vi stämplar ut fört gott. Jag såg på TV att när spanjorerna sålde slavar från Afrika till Amerikas bomullsodlingar så fick afrikanerna inte ta med sig sina trummor. De började snart steppa istället och så småningom blomstrade jazzmusiken. Människan kommer förstås alltid att vara girig och nyfiken. Jag hoppas att vi lärt oss må bra ändå. Jag och mina vänner mår bra.


Lördag vecka 12
2020-03-21

"Vi har alla vårt ansvar" hör till kategorin oklara uttryck som hörs. Som alltid. Men jag kan berätta en liten sak som kan kännas hoppfull. Några boulespelare undrade om det blir någon säsong i år. Banan vid Näsbyparks kyrka borde väl i alla fall skötas om. Ett mail till Täby kommuns ordförande för Kultur- och Fritid Birgitta Kaasik gav svaret att "Jo, den hör till kommunens ansvar. Vad önskas? " ... "Vi vill att planen jämnas och att maskrosorna tas bort och att sargen runtom lagas. Vi försöker också få bort fimparna." Igår fikade Birgitta och Erik Andersson, Täby kommunstyrelses ordförande, på Park Kafé och vi var glada över att PEAB har fått till uppgift att titta till boulebanan vid kyrkan. Trots Coronavirus fungerar ännu även de små projekten och vi kommer säkert att roa oss sedan också. Hoppfullt.


Onsdag vecka 12
2020-03-18

Forskare vill bli uppmärksammade och politiker vill bli valda. Företag vill ha pengar och våra kommunikationer har ökat hänsynslöst. Kineserna testar ansiktsigenkänning och mäter temperatur på folk. Stort intresse borde finnas för hur denna världsomspännande rädsla sprider sig och hanteras. Det finns och kommer att finnas mångahanda hotbilder. Jag kan säga som flygvapenchefen: "Det gäller att ha de rätta målbilderna”.

I DN idag finns en artikel om och av Björn Forsberg (aktuell med boken "Fartrusiga") och den handlar om att klimatet skall skyddas och om hur världen bör ta vara på möjligheterna till förändring. ”Business as usual” eller något som Louis Armstrong kunde sjungit om?


Måndag vecka 12
2020-03-16

RELIGION

”Härlig är Guds himmel, härlig är Jorden,"
"Ske Din vilja såsom i himlen, så ock på Jorden,"
"Giv oss vårt dagliga bröd...” o s v

VÄRLDEN

Corona är ett återsken från något starkt lysande bakom en tät kropp. Det är också ett virus, en nästan osynlig materia, som kan sprida sig i luften och kväva människan genom lunginflammation.

Nu finns Coronaviruset överallt i världen där människor bor. Gamla och sjuka människor smittas och kan dö. Vi drabbas av panik, våra system kanske bryter samman. Men bara människan påverkas. Meningsfullt?

Jag tror det. Just nu ser jag en mening. Jordens klimat förändras av människans närvaro och exploatering. Teknik, ekonomi, politik och samhällsliv måste anpassas eftersom det blir för många människor på vår jord.

Coronaviruset Covid-19 blir det som sätter igång jämlikheten, rimligare resursanvändning och gnerösare tänkande. Sol och vind och världen med djur och växter måste återuppväckas och bli ledstjärnan. Då föds vår nya kunskap som sätter bättre mål än ägande och pengar. Alternativet verkar annars bli ett elitsamhälle som avgränsar sig mot de fattiga.

Min generation lämnar snart scenen. Igår åt Eva och jag lunch på Restaurang Eskader. Jag visade bilder på Christina, Magnus och Alfred, några av våra barn som leder världen vidare. De söker vägar.


Lördag vecka 11
2020-03-14

Solen skiner över Åre där Christina åker skidor några dagar med Katarina. Mullfjället, Ullådalen, Buustamon, Rödkullen, Fjällgården, Björnen är platser som man känner igen. Åresjön med snö på är fin i solskenet säger Christina på mobilen. Lycka!


Fredag vecka 11
2020-03-13

Förr i världen, på 1940- och 1950-talet, fanns det en simskola vid Kråkudden.
En av instruktörerna var Gösta Ölander, som bodde på Slottsvägen i Näsbypark, och han kom på 23.e plats i höga hopp i Olympiaden i Berlin 1936.
Hopperskan här vid Kråkudden visade fina anlag. Kanske inte så högt, men själfullt.

bathuset3-eff-680.jpg


Måndag vecka 11
2020-03-09

Vädret är avvaktande. Ingen snö, ingen kyla, ingen värme, inget regn, inga moln, lite sol en liten stund men inga gröna blad på träden. Vid sjön finns det inga änder. Två sångsvanar flög förbi. Stig har koll.

Börsen går nedåt därför att coronavirus sprids från Kina till världen. Lombardiet i Italien har stängt in-och utresa för 16 miljoner invånare. I Sverige har 250 personer smittats och sjukhus går i stabsläge, vad det nu är för något. Myndigheter rekommenderar att vi skall hälsa med fötterna och nysa i armvecket. Lite panik fast bara gamla dör.

TV-nyheterna sade just att Max von Südow har dött, 90 år gmmal. Erdogan i Turkiet vill släppa några miljoner flyktingar till Europa. Vi vill inte ta emot dom utan istället kanske skicka lite pengar. Täby kommer att få trafikproblem under några år. Mina närmaste mår bra. Igår åt jag med Christina och Eva på Restaurang Eskader och sedan semla hos Christina. jag mår bra men måste försöka träna benen mera. C fick två böcker. Idag skypade jag med Anders, fikade med Barbro, åt lunch nära Eva och lille Stig och Lars D och fick knäfodral av C. Jag morsade på Irene och Jerker. Imorgon skall jag tala med Birgitta om upprustning av boulebanan. Slutligen inser jag att det är svårt att skriva den här hemsidan. Särskilt eftersom ingen läser den, ännu.


Lördag vecka 10
2020-03-07

Lördagsmusik i Näsbyparks kyrka. En torr vårdag utan knoppar men med fågelkvitter.

Songs Of Travel av Vaughan Williams
Erik Arnelöf, bassångare. Pianist, Magnus Sköld.

NPkyrka-songs.jpg

Sådana här musikstunder skall man höra på när man är gammal.
I torsdags pratade vi i bibliotekets läsecirkel om Olga Tokarczuk´s Spel på många små trummor. Ett tjugotal noveller. Henne skulle jag vilja ha som vän.


Måndag vecka 10
2020-03-02

År 2007 var även jag i Karibien och hälsade på Magnus. Det var händelserikt. Jag flög, seglade och badade. Bland annat på Mopion. Det syns nog att vi hade det bra.
I september 2007 opererades mitt vänstra knä på Danderyds sjukhus. Det gick bra.

IMG_2174-680x484.jpg

IMG_1566-680x453.jpg

IMG_1423-680x453.jpg

IMG_0501-680x484.jpg

Sådana här bilder skall man se när man är gammal. När man är ung skall man fotografera och jobba.


Lördag vecka 9
2020-02-29

Varje lördag kl 13 är det musik i Näsbyparks kyrka. Jag har ännu inte varit där men jag skall försöka gå dit någon gång.

LÖRDAGEN DEN 29 FEBRUARI
Operapärlor och romanser
Jessica Elevant, sopran, Pianist, Inger Elevant

Idag åt jag en semla istället. Troligen ett misstag.

Men Anders hälsade på i onsdags och jag fick tulpaner. Han fick brytbröd.

IMG_2173-680x794.jpg

Andra aktuella händelser är Coronavirus från Kina och det kanske tar död på mänskligheten. Nu är det 6 fall i Sverige. Christina och jag skall äta sushi imorgon. Igår kom en kille från Mistral och torkade lite med en trasa på fönsterbågen. Nu är hela fönsterentreprenaden besiktigad, åtgärdad och avslutad. Garantitiden börjar.


Lördag vecka 8
2020-02-22

Den här veckan är redan glömd. Kanske har jag pratat med bekanta på lunchen och i biblioteket. De som skall åka Vasaloppet rekommenderas att gå vid sidan av spåret. Anders har hämtat brytbröd. Ingrid har fått några bullar. Kenneth och jag har funderat över bostadspolitiken. Christina har idag plattat till en bubbla i köket och skall hämta Eva på Arlanda. Klimatet är osäkert.

PS/Kenneth påminde om att vi var på bio på torsdagskvällen och såg "1917", en film om I:a världskriget. Den var bra filmad som en slags sammanfattning av eländet. Lite onödigt heroiskt några gånger.
I II:a världskriget lyckades ledarna ta död på många fler civila än soldater. Man kan ha en bra slogan som lyder "Lyd inte!". Då blir det svårare att vara diktator.

IMG_2165-680.jpg

IMG_2157-680.jpg

P1010598-680.jpgFredag vecka 7
2020-02-14

Alla Hjärtans Dag

Nu för tiden går hjärtat att laga. De flesta fysiska svagheter kan lagas.
Kärleken är ingen sjukdom och skall inte botas. Den får vi stå ut med. Leva med.

callas-aleksandra2%20(kopia).jpeg

Från SVTPlay "Stjärnorna hyllar Callas" Fransk operakonsert från 2018
https://www.svtplay.se/video/25294175/stjarnorna-hyllar-callas


Fredag vecka 6
2020-02-07

Plusgrader och barmark. Amerikas president blev frikänd i riksrättsprocessen, inga vittnen fick kallas. Talman Pelosi blev emotionell och rev söner Trumps tal. Otaktiskt. Demokraterna förlorade sitt delegatval i Iowa genom att slarva bort rösträknandet. Igår lyckades statsminister Löfven glädja sig åt att få någon procent fler röster än SD i en undersökning. S behöver visa sin politik också.

Igår var Anders och Ann-Sofi hos mig och Anders hade varit i Arvidsjaur och sett när svensk militär tackades för sina insatser i Irak tillsammans med amerikansk trupp. En kategori som behövs i ett fritt samhälle är fria journalister.

Dessutom har jag bakat brytbröd till Christina och jag hoppas att hon hämtar det på lördag/söndag. A+A fick några smakbitar och de gillar det. Idag har jag pratat med Christine och Barbro, två rediga damer. Jag har även lagat till jordärtsskockor och ätit till middag med italiensk bacon.

På kvällarna blir det Filosofi i fickformat av Voltaire. För små bokstäver, annars lite roligt.

Några av veckans inkompetensbevis är att två pansarfordon har stulits från militärt förråd, ett har hittats i Västerås, 1000-tals hemliga dokument har av myndigheter skickats fel till diverse civilister eftersom de inte lyckas skriva rätt e-postadress, bombsprängare och skyttar går fria eftersom de inte kan fällas i domstol, barn plågas eftersom de av myndigheter överlämnas till tokiga föräldrar, skolor fungerar inte och sjukvården har inga sängplatser och LO-ördföranden tycker att samhället faller isär när aktuell statistik visar att högst betalda VD-ar tjänar hundra gånger mer än en medelindustriarbetare. Alltså om en svetsare har 30 tusen i månaden har en höjdar-VD 3 miljoner i månaden. Dessutom betalar inte en VD som har juristhjälp sina rättmätiga 2/3-delar i skatt. Han bestämmer själv vad han skall betala. Jag håller med om att samhällen överallt faller isär. Byt värderingar!


Söndag vecka 5
2020-02-02

Dagens datum är en unik sifferkombination. Men dagen blir unik bara om man gör den till det. Som alla dagar. Ta vara på tiden.
Min dotter och jag åt suchi på restaurangen. Efter det gick hon en promenad ner till sjön. Jag mötte Barbro (90 år) i hissen och hon hade gått årets första promenad till sjön. Folk och fåglar i farten. Solen skiner. Snart skall jag också gå ut. Livet pågår.


Fredag vecka 5
2020-01-31

Fortfarande milt, grått och barmark. Britterna lämnar EU idag. Nu har de ett år på sig att återvända. Om de inte tas över av US istället. Många amerikaner har ju kommit från bland annat Europa, England och Irland ursprungligen.

John Le Carré mottog Palme-priset igår i Konserthuset. Han beundrar Palme's kamp på 1900-talet för de underpriviligierade människorna. Mot staters övergrepp, för sanningen. Mot bombningar. Palme talade i FN för förbud mot atombomben. Läs i DN John's tal vid prisceremonin.

Igår var några damer och jag på läsecirkeln i vårt bibliotek här i centrum. Boken var "Blodsbunden" av Augustin Erba. Jag hade läst t o m faderns död, cirka 2/3-delar av boken. Sonen i huset hade en lång kamp för att duga, överleva och slutligen leva. Familjen styrdes av inbillningssjuka, arvsskadade fegisar. De bodde i Fisksätra, sonen gick i Franska skolan. Kärlekslöshet och egoism skymtade bland sidorna. Jag tycker att boken var övertydlig och dunkel samtidigt. Damerna gav ingen sammanhängande tolkning. Erba kommer till biblioteket den 13 februari. Kanske han vet.

Anders är med Alfred som nu är hemma. Vi träffas snart här. Karin ser på TV och skall sjunga som Göran Greider förutspår. Marie jobbar med underhållare och Magnus funderar på framtiden. Han skall köra sin Maserati till slottet i april. Christina köpte inget hus i förra veckan men träffade Fredrik denna vecka. Eva solar sig i Santa Ponsa. Ingrid och Kenneth väntar på att åka båt till Bastis.

Jovisst ja, en sak till: WHO har proklamerat Globalt Undantagstillstånd eftersom Coronaviruset sprider sig i Kina och nu flera länder. Ryssland har stängt gränsen mot Kina. Restaurang Eskaders chef och ägare, Fai, kom just från HongKong. Han borde inte få gå ut i köket.


Söndag vecka 4
2020-01-26

Den här veckan har varit innehållsrik. Anders har funnit ett brev som jag har sökt. Mina närstående har läst om livet var för vår bror Lars som föddes år 1934 och dog år 1954 av förlossningsskada och epilepsi. Vården var bra när han var liten och söt, sedan alltmer undermålig. Det hedrar honom att han bet vårdarna. Dödsorsaken var lunginflammation. Om detta skall vi återkomma. Hur var det då? Har vi lärt oss mer om människors beteende? Har vi tänkt på hur en bättre framtid för livet skall ordnas?

I Kina härjar virus, i Australien härjar skogsbränder, i Amerika åtalas presidenten, i Sverige åker nationella bombskyddet på jobb varje vecka. I Afrika försöker presidenterna hålla ihop folk och land. I övrigt knarkar tydligen fattig och rik. Greta Thunberg håller tal. Lyssna på forskarna!

Bostadsmarknaden är också en aktuell sak. Politiker och entreprenörer gör sina försök men problemet verkar ständigt vara aktuellt. Kolla på http://bostadspolitik.se

Idag har Christina, Ingrid, Kenneth och jag tittat på objekt i Täby. Vi lär oss hela tiden. Vad skall jag återkomma till.


Söndag vecka 3
2020-01-19

Här har vädret varit varmare än normalt för årstiden, mellan -1 och +9°C.
Förra veckan var C i Harsa och åkte skidor. A kom tillbaka från Bagdad. M for förbi här. A+A satte ramar för sin framtida tillvaro. Jag funderar på dagar och nätter. Skriver jag dagbok, veckorapporter eller om livets gång?

C och jag såg film på Filmstaden Sergel i går kväll. Le Mans´66 var ett motordån i 2 timmar och 33 minuter. Skulle några entusiaster kunna bygga en F1 racerbil som vann över Ferrari? Med hjälp av töntarna på Ford?
Ja, det kunde dom. Filmen var tydlig i sin art, "att delta är inget, att vinna är allt".

Vi åkte tåg och T-bana. Stockholm city en lördagkväll är stökigt med byggen och ensamma hemlösa med arton påsar, svarta killar och människor från förorterna. Lite nedgånget men det byggs överallt.

K tipsade om en dokumentär på TV, "Bo (i) staden". Ur SvtPlay: "En god bostad tillhör människans grundläggande behov och problemen med för få och för dyra bostäder är inte nya. Anders Wahlgren har gjort filmer om arkitektur och boende i snart 50 år. Nu ser han tillbaka på bostadsfrågan genom tiderna med exempel från sina tidigare filmer". Klicka på https://www.svtplay.se/bo-i-staden

Risken är att vi befäster ännu mer den värld som vi har, alltså skillnader mellan människor och grupper ökar ytterligare. De som behärskar resurserna bestämmer. Jämlikhet och demokrati blir eftersatt. Alla som vill kan se det, med Putin, Trump, Bolsonaro, Erdogan, De numera inte så ödmjuka kineserna o s v. Till råga på allt har Jonas Sjöstedt meddelat att han inte ställer upp till omval som partiledare för Vänsterpartiet. Jag tycker att Stefan Löfven skall kvickna till. Eller en arg jämlikhetskämpe från Vänsterpartiet.

Jo, jag vet, Putin bestämmer i Ryssland och Bolsonaro är i Brasilien, men alla påverkas vi av klimatet som gäller hela jorden.


Lördag vecka 2
2020-01-11

Jag sökte på Google efter en sketch med Ingvar Kjellson där han sätter sig på en parkbänk hos en dam. Han lutar sig fram och frågar: ”Säg, får jag kyssa damen? Och hon svarar med att svinga handväskan mitt i plytet på honom. Han tar fram näsduken och säger. Nehej, inte det.

Då fann jag istället följande lilla skådespel av Krister Gidlund. Det är två akter, Den fulländade kyssen och Tapto med Meg Westergren, Sven-Bertil Taube, Halvar Björk och Ingvar Kjellson. Läs om du orkar. Två enaktare


Onsdag vecka 2
2020-01-08

P1010590.jpg

En pappkartong med fotografier, betyg, vykort. Vi har försökt se igenom det. Dessutom har jag datorn. Minnen och känslor sorteras i mitt huvud.
Än så länge.

När jag spelar Bebo & Cigala - Veinte anos och läser Göran Greiders poesi "En av dessa morgnar skall du stiga upp sjungande - Självbiografiska sviter" så känner jag mig lite sorgsen. Men läs gärna boken.

Det är gemenskap och socialism som vi behöver i denna värld. Läs det här om Tage Danielsson. Kanske är det alltid en dröm vi har. Egentligen. Och kolla på bilderna i lådan. Fråga mig.


Måndag vecka 2
2020-01-06
Trettondedag Jul

Klicka på Bebo Valdés & Diego El Cigala.- Lágrimas Negras

Innan dagen är det natt. Tiden går fort och nu kan man omedelbart informeras om bränder, raketer och översvämningar. Även om katters minspel och om vanliga attacker. Skjutningar, knivstick och så korruption överallt.

I nattens mörker satte jag i laddaren i mobilen och spelade. Diego el Cigala, spansk flamencosångare med en speciell, klagande röst, influerad av flamenco, kubansk bolero och argentinsk tango. Avbrutet av marknadens påträngande budskap om köpmöjligheter. Och så det ärliga, kanslomässiga uttrycket i musiken av Bebo&Cigala. En timmes vila i natten. Musiken är liv.


Söndag vecka 1
2020-01-05

År tjugohundratjugo har börjat lugnt, någon minusgrad.

Igår kväll hade jag, Anders och Annsi och Ingrid och Kenneth middag hos Fai på Restaurang Eskader. Sedan gick vi hem till mig och smakade på några ostar etc och bekantade oss. Läget är nervöst efter Trumps senaste fredsutspel genom en raketattack som dödade en iransk-fransk general i Irak.

Magnus båt är försenad från varvet i Frankrike och transporteras med lastfartyg till Miami, alltså ingen Atlantsegling för Anders. Annsi och Anders planerar för framtiden.

Jag visade gamla fotografier och försökte få oss att tänka på tidens gång. Christina har köpt en svart soffa och Kenneth hjälpte till att hämta och installera den. Ingrid tackade för senast. Christina skall åka skidor.


Till senaste inlägget

Besökare denna vecka:     Besökare idag:     Besökare online: